Zweed nieuwe decaan van Vlerick
Foto: © gia
De Zweed Anders Aspling wordt de nieuwe decaan van de Vlerickschool. Hij volgt Roland Van Dierdonck op die de school negen jaar lang heeft geleid en opnieuw meer academisch werk wil gaan verrichten.
Aspling zal op 1 september beginnen aan zijn nieuwe baan. Aspling heeft ervaring bij het Swedish Institute of Management en werkte ook als personeelsdirecteur van de Zweedse bouw- en vastgoedgroep SIAB. Ook is hij betrokken bij de European Foundation for Management Development, waar hij verantwoordelijk is voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.

De Zweed werd gerecruteerd met behulp van het headhuntersbureau Rusell Reynolds. Voorzitter Louis Verbeke van de Vlerickschool hoopt dat het internationale netwerk van Aspling de school ten goede zal komen. Verbeke benadrukt dat er bewust gekozen is voor iemand met een continentaal-Europees profiel, in tegenstelling tot een angelsaksische achtergrond.

Aspling zal de Vlerickschool door het consolidatieproces moeten leiden dat momenteel bezig is in de sector van de business schools. Hij zegt open te staan voor groei. De Vlerickschool houdt de deur open voor samenwerking met de Nederlandse school TiasNimbas. Fusiegesprekken daarmee zijn ruim een jaar geleden mislukt wegens cultuurverschillen.