EINDHOVEN - De politie in het Nederlandse Helmond en Eindhoven stond dinsdagnamiddag in rep en roer door het gedrag van een 23-jarige taxichauffeur uit het Noord-Limburgse Lommel. Dat maakte de politie woensdag bekend.
Alles draaide om een vermeende ontvoering. De taxichauffeur was een vriend tegengekomen en had die in de kofferbak laten plaatsnemen, omdat de chauffeur niet wilde dat zijn baas zou merken dat hij iemand gratis vervoerde.

Bij de politie liep rond 14 uur de melding van een getuige binnen, die in de Hemelrijksestraat in Helmond had gezien dat een man in de kofferbak van een taxi werd geduwd. De politiemeldkamer alarmeerde alle eenheden, die naar de taxi moesten uitkijken. Politiemensen zagen rond 14.30 uur op de A270 (Helmondweg) in Eindhoven de taxi rijden, die aan het signalement voldeed. Op de Wolvendijk in Eindhoven werd de taxi aan de kant gezet en de 23-jarige Lommelse chauffeur gearresteerd. Er lag niemand meer in de kofferbak.

De taxichauffeur gaf wel toe dat er een man in de kofferbak had gelegen. Hij was een vriend tegengekomen, die hem gevraagd had hem naar het centrum van Helmond te brengen, omdat het regende. Hij wilde de vriend eerst niet meenemen, omdat zijn baas dan zou merken dat hij iemand gratis vervoerde. Hij stemde wel in toen de vriend voorstelde om in de kofferbak te gaan liggen. Daar zou de baas niet achterkomen. De getuige zag dat de vriend in de kofferbak gelegd werd en belde terecht de politie. De taxichauffeur kreeg een uitbrander omdat hij door zijn gedrag de politie een tijdlang aan het lijntje hield.