Costello op Blue Note Records Festival
GENT - De eerste namen voor het Blue Note Records Festival zijn bekend. Het festival krijgt dit jaar een extra twaalfde festivaldag. De headliner op die Special Night wordt het duo Elvis Costello & Allen Toussaint.
Costello en Toussaint werkten twintig jaar geleden jaar al eens samen, maar ze verloren elkaar uit het oog. Op enkele van de talrijke benefieten na orkaan Katrina ontmoetten ze elkaar weer, en hernieuwden ze hun muzikale vriendschap. Dat resulteerde vorig jaar in de cd 'The River in Reverse'. Op 17 juli kan u Costello & Toussaint samen aan het werk zien in Gent.

Naast Costello & Toussaint hebben ook Charles Tolliver Big Band (vrijdag 6 juli) en Del Ferro/Vaganée Group (zaterdag 7 juli) hun komst bevestigd.

Zondag 8 juli treedt de veelbesproken Belgische jazzpianist Jef Neve op in een speciaal project met de Italiaanse trompettist Flavio Boltro. De Amerikaanse trompettist Wynton Marsalis komt voor de tweede keer met zijn Lincoln Center Jazz Orchestra naar Gent. Ook het culttrio Medeski, Martin & Wood is samen met de topgitarist John Scofield van de partij, net als Othin Spake, het Belgische trio van Teun Verbruggen, Mauro Pawlowski en Jozef Dumoulin, versterkt met de Zorn-bassist Trevor Dunn en de harpiste Shelley Burgon.

Het Blue Note Records Festival vindt plaats van 6 tot 17 juli 2007 in de Bijloke, in Gent. Morgen start de ticketverkoop. De kaarten zijn te krijgen via www.bluenoterecordsfestival.com en in het Gentse Uitbureau. Voorverkoop: 25 euro. Kassa: 29 euro. Driedagenpas: 63 euro.