Belgisch-Nederlandse kansen op organisatie WK 2018 slinken
Foto: belga
LONDEN - De kans dat België en Nederland in 2018 het WK voetbal mogen organiseren, is weer wat kleiner geworden. Volgens FIFA-baas Sepp Blatter is het in 2018 immers de beurt aan een land uit Noord-Amerika (Concacaf) om het vierjaarlijkse voetbalfeest te mogen organiseren.
Blatter deed zijn uitspraak woensdag tijdens een bezoek aan Londen, waar hij sprak met de ministers van Financiën (Gordon Brown) en Sport (Richard Caborn). Engeland heeft onlangs stevige interesse getoond in de organisatie van het WK 2018.

,,Het uitvoerend comité moet beslissen of het rotatieprincipe (waardoor de verschillende confederaties afwisselend het WK organiseren, nvdr.) geldt voor alle confederaties. In dat geval zal het WK van 2018 plaatsvinden in de Concacaf'', aldus Blatter. De Noord-Amerikaanse confederatie omvat de Verenigde Staten, Mexico en Canada.

,,Er bestaat ook een kans dat het Amerikaanse continent wordt beschouwd als een entiteit met Zuid-Amerika. In dat geval is het de beurt aan Azië volgens het principe van de rotatie. Het is evenwel ook mogelijk dat er binnen het uitvoerend comité, dat acht Europese vertegenwoordigers telt (op de 24, nvdr.), een meerderheid van 13 stemmen wordt gevonden om het WK in 2018 naar Europa te halen'', besloot Blatter.