Manchester United strikt identieke tweeling
Fabio, links, samen met zijn broer Rafael, rechts, in Rio Foto: elmundo.es
Manchester United, de huidige leider uit de Engelse Premier League, heeft een Braziliaanse identieke tweeling aangetrokken. Volgens The Sun zullen de twee jonge voetballers in de toekomst uitgespeeld worden als flankverdedigers.
Fabio en Rafael Pereira da Silva, ze zijn moeilijk uit elkaar te houden. De verdedigers spelen nu nog bij het Braziliaanse Fluminese, maar op hun 18de verjaardag op 9 juli trekken ze naar Manchester United.

Rafael, een rechterverdediger, zegt dat het Cristiano Ronaldo was die hen heeft overhaald. ,,Toen we nog aan het onderhandelen waren met Manchester belde Ronaldo ons op,'' zegt Rafael. ,,Hij zei dat Manchester United een fantastische club was, en dat het schitterend is om ervoor te kunnen spelen.''

,,We zijn al in Manchester geweest,'' zegt linkerverdediger Fabio. ,,We wilden al wat gewoon worden aan de club. We hebben ook meegespeeld in een vriendschappelijke wedstrijd. We stonden samen met Rooney en Ronaldo op het veld. Ze waren heel lief voor ons.''

De Braziliaanse broertjes stonden al langer in de belangstelling van de Engelse club. De overeenkomst om naar Manchester te gaan werd al in mei 2006 getekend. Engelse clubs mogen echter geen Braziliaanse spelers aantrekken die jonger zijn dan 18 jaar, dus is het nog wachten tot 9 juli.

Fabio en Rafael Silva zijn enorm getalenteerd. De Braziliaanse club Fluminense trok hen al op elfjarige leeftijd aan. Ze maken ook al een hele tijd deel uit van het Braziliaanse nationale jeugdelftal. Binnenkort kunnen ze dus ook schitteren op Europese velden.