Karsten Kroon beleeft ,,slechtste voorjaar ooit''
Foto: © Photo News
Karsten Kroon beleeft dit seizoen het naar eigen zeggen slechtste voorjaar uit zijn wielerloopbaan. De 31-jarige CSC-renner brak in januari tijdens een wintersportvakantie zijn pols. Acht dagen geleden brak hij naar nu blijkt een rib in de eerste etappe van de Ronde van Californië. Hij kan hierdoor de opening van het klassieke voorjaar vergeten.
Kroon reed opvallend genoeg de Ronde van Californië met zijn gebroken rib gewoon uit. ,,Ik ben na de val in de eerste etappe voor röntgenonderzoek naar het ziekenhuis gegaan. Daar zeiden ze dat alles in orde was. Later bleek echter dat er een scheurtje van ongeveer een centimeter in een rib zat'', stelt Kroon op de website van zijn ploeg. Hij is in de eerste etappe van de Amerikaanse rittenkoers op tien kilometer voor de streep op een paaltje gebotst.

De Drentenaar stapte in de tweede rit in Californië ondanks de pijn gewoon weer op de fiets. ,,Gisteravond zat ik op bed en toen ik moest niezen viel ik bijna flauw van de pijn. Er was overduidelijk iets mis en ben vanmorgen dan ook direct naar het ziekenhuis gegaan. Daar constateerden ze de breuk in de rib.''

Kroon is zeker enkele weken uitgeschakeld en mist daardoor dit weekend de Belgische semi-klassiekers de Omloop Het Volk en Kuurne-Brussel-Kuurne. ,,Ik hoop met een paar weken weer op de fiets te zitten, hoewel het nog wel langer zal duren voordat de pijn volledig weg is'', verklaart Kroon.

Karsten Kroon haalde vorig jaar enkele mooie ereplaatsen in belangrijke klassiekers als de Ronde van Vlaanderen (achtste), de Waalse Pijl (derde) en de Amstel Gold Race (vierde).