LOS ANGELES - Er is momenteel geen houden aan Dallas in de NBA. Op het veld van Minnesota wonnen de Mavericks dinsdag met 65-91 en boekten zo hun dertiende opeenvolgende overwinning. Ze zijn het eerste team in de geschiedenis dat erin slaagt om drie keer in één seizoen zo'n reeks neer te zetten.
De Duitse superster Dirk Nowitzki had tegen de Timberwolves opnieuw zijn dagje. Hij scoorde 23 punten en pakte 14 rebounds.

Vorig jaar verloor Dallas de NBA-finale van Miami. Dit seizoen gaan de Mavericks resoluut voor hun eerste NBA-titel ooit. ,,Onze ogen zijn gericht op de hoofdprijs. Er is maar een team dat zal winnen, en dat zijn wij'', klinkt het zelfverzekerd uit de mond van coach Avery Johnson.

Nog dinsdag pakte Phoenix een vijfde zege op rij door Indiana met 92-103 te verslaan. Steve Nash ontpopte zich bij de bezoekers tot man van de match met 25 punten en 11 assists. In het verliezende kamp lukte Jermaine O'Neal een topprestatie (28 ptn, 13 rbs, 7 ass, 6 bls).

Slecht nieuws was er dan weer voor de Clippers. Het team uit Los Angeles zal het de rest van het seizoen moeten doen zonder Shaun Livingston. De 21-jarige spelverdeler blesseerde zich maandag tegen Charlotte zwaar aan de knie en moet acht tot twaalf weken rusten.