'S GRAVENBRAKEL - Woensdag kort na 10 uur is in de Saint-Gérykerk in 's Gravenbrakel de uitvaartplechtigheid van Yannick Amba-Bongelo gestart. Die jongen werd neergestoken tijdens carnaval in Binche.
Heel wat mensen volgden de plechtigheid twee uur lang rechtopstaand of buiten. Behalve naasten van Yannick, waren ook een heel wat schoolvrienden en mensen van de Afrikaanse gemeenschap aanwezig. De sprekers op de plechtigheid riepen op tot vergeving en vroegen om wraak te bannen. Yannicks vrienden lieten een t-shirt met de afbeelding van de jongeman zien. De begrafenis werd grotendeels opgeluisterd met Afrikaanse muziek.

,,De gemene moorden voor een mp3, een sigaret of voor wat dan ook stemmen ons boos. Maar we willen de weg van de liefde en de vergeving opzoeken. We willen de wetgever oproepen opdat rechtvaardigheid geschiedt. Uit respect voor de vermoorde jongeren willen we ook een halt toeroepen aan degenen die wraak willen'', sprak een vrienin van Yannick.

Nadat priester Philippe Dumont ook tot tolerantie had opgeroepen, nam de moeder van Yannick op het einde van de uitvaart kort het woord. Ze vroeg om elk wraakgevoel te verdringen want dat ''is het enige wat we voor Yannick kunnen doen.'' En ze sloot af met: ,,Het is tijd om jongeren te helpen het leven te respecteren.''

Yannick Amba-Bongelo werd woensdag kort na de middag begraven in intieme kring op het kerkhof van ’s Gravenbrakel.