ALBANY - Federale agenten van de Amerikaanse overheid hebben bij invallen in apotheken in Florida en Alabama een netwerk voor de verdeling van steroïden ontdekt. De organisatie zou heel wat Amerikaanse sportlui bevoorraden met verboden middelen, zo schrijft het lokale dagblad Albany Times-Union.
Tijdens de huiszoekingen in Orlando (Florida) en Mobile (Alabama) vonden de speurders bewijzen dat een netwerk dopingproducten via het internet verdeelt. De klanten zijn spelers uit het american football en baseball en ook voormalige boksglorie Evander Holyfield, die aan een comeback werkt.

De krant citeert een anonieme bron die beweert dat Richard A.Rydze, in 1972 olympisch medaillewinnaar in het duiken en thans dokter bij het american football team Pittsburgh Steelers, via het netwerk testosteron en groeihormonen heeft gekocht voor een bedrag van 750.000 dollar.

Nog volgens deze bron plaatste Holyfield, wiens codenaam Evan Fields was, bestellingen bij de apotheek in Mobile. Die zag haar omzet dankzij de verkoop op internet groeien van 500.000 dollar in 2002 tot liefst 35 miljoen dollar in 2006.

Deze zaak doet erg denken aan de Balco-affaire van enkele jaren geleden, waarbij een laboratorium heel wat Amerikaanse topspurters, onder wie (vermoedelijk) Marion Jones en Tim Montgomery, bevoorraadde met verboden middelen.