Gents Tourbalkon te huur op eBay
Foto: gia
Wie hoog boven de massa verheven de aankomst van de Tourrit in Gent op maandag 9 juli wil meemaken, kan nog tot 8 maart bieden op eBay. Een man biedt twee balkons aan van zijn appartement op tien pedaalslagen van de meet.
,,Huur de beste plaatsen voor aankomst Tour de France in Gent’’, staat sinds maandag te lezen op de veilingsite eBay. Een man, die anoniem wenst te blijven, bezit een appartement op de derde verdieping van de Charles De Kerchovelaan, op nauwelijks 100 meter van de aankomststreep. Drie vensters mét balkon kijken uit op de laatste rechte lijn waar op maandag 9 juli het Tourpeloton arriveert.

Zijn derde balkon heeft de man voor zichzelf gereserveerd, de twee andere wil hij verhuren. ,,Mijn startprijs is 400 euro per balkon. Vier mensen kunnen daar in alle rust de Tourrit beleven’’, zegt hij. ,,Geef toe: dat is een koopje. Bij slecht weer kunnen de toeschouwers de aankomst achter het venster bekijken. Ik reken dan ook op een hoger bod: 1.000 euro lijkt me realistisch.’’

Hoe lang de toeschouwers op het balkon mogen blijven, hangt af van het bod. ,,Als dat hoog genoeg is krijgen ze er een drankje bij’’, zegt de man genereus. (gjdv/pdk)