Groene Al Gore onder vuur voor energieverbruik
Foto: reuters
Al Gore won zondagnacht nog een oscar voor zijn documentaire 'A Inconvenient Truth', maar ligt in Amerikaanse media onder vuur voor zijn energieverbruik. Een lobbygroep uit de Amerikaanse staat Tennessee onthulde dat de oud-vicepresident twintig keer zoveel energie verbruikt als de gemiddelde Amerikaan.
De groep wist de hand te leggen op de energienota's van de familie Gore en ontdekte dat de politieker vorig jaar 221.000 kilowatt-uur aan stroom verbruikte. Een gemiddelde Amerikaan haalt 10.656.

In een reactie laat een woordvoerder weten dat Gore voldoende gebruik maakt van groene energie, zoals methaangas, zonne- en windenergie. ,,Soms schieten mensen op de boodschapper, als de boodschap hen niet bevalt", aldus woordvoerder Kreider.

Volgens Drew Johnson, de voorzitter van de lobbygroep, heeft Gore bijvoorbeeld een verwarmd zwembad en een elektrische poort. Luxeproducten die niet echt nodig zijn. Kreider bevestigt dat, maar de poort is voor de veiligheid van de vroegere presidentskandidaat.

Gore mocht dit weekend de Oscar voor beste documentaire in ontvangst nemen voor zijn An inconvenient truth, geregisseerd door Davis Guggenheim. Op het podium zei hij: ,,Mensen uit de hele wereld, we moeten de klimaatscrisis oplossen. Dat is geen politieke kwestie, maar een morele.’’