'Vicky en Alexis hebben nog tot de middag geleefd'
Guy Storms vertelt dat hij geen hoop meer heeft dat zijn dochter nog leeft. Foto: sebastien smets
De vader van Vicky (24), heeft geen hoop meer dat zijn dochter nog leeft. Kort na de middag bracht hij met andere familieleden van vermisten een bezoek aan de plaats waar dinsdagnacht een Luiks appartement instortte. 'Dit bezoek helpt een beetje om de gebeurtenissen te verwerken', verklaarde hij.
'Een van de pijnlijkste dingen die we gehoord hebben is dat Vicky en haar vriend Alexis geleefd hebben, ze hebben geleefd tot 13 uur', verklaarde Guy Storms uit het Limburgse Zolder aan de pers.

Het jonge koppel zat gekneld onder het puin en gaf aanwijzingen om de twaalfjarige Elena te redden. 'Vanuit de kamer waar Alexis geplet zat heeft hij de brandweer gestuurd naar de plaats waar het meisje zich bevond.'

Na urenlang graven werd Elena bevrijd, maar toen moesten de reddingswerkers zich terugtrekken wegens instortingsgevaar. 'De brandweer heeft nog met Vicky gesproken en haar zuurstof gegeven omdat er veel rookontwikkeling was, maar dan hebben ze het gebouw moeten verlaten.' Sinsdien werd niets meer gehoord van de twee.

'Het is verschrikkelijk dat ze zo'n doodsstrijd hebben moeten ondergaan, en zo dicht bij een redding waren', verklaarde de vader heel geëmotioneerd.

Vicky en Alexis woonden nog maar net samen. Ze hadden plannen om dit jaar te trouwen en aan kindjes te beginnen.