Zaak Sugar Jackson opnieuw uitgesteld
Foto: belga
De zaak rond bokser Sugar Jackson is opnieuw uitgesteld. Dat besliste het Vlaams Dopingtribunaal. Jackson reageerde ontgoocheld. 'Wanneer gaat deze poppenkast eindelijk stoppen', liet zijn begeleider Carl Huybrechts optekenen.
Het Dopingtribunaal kreeg nieuwe informatie te zien waaruit blijkt dat De Post een verkeerd geadresseerde brief van de Vlaamse Gemeenschap aan het adres van Jackson doorstuurde naar de gemeente. Het tribunaal wil dit nu eerst onderzoeken alvorens op 11 februari een beslissing te nemen.

Jackson woonde in de Venezuelastraat nummer 3 bus 94 in Antwerpen, toen de dopingadministratie van Vlaamse Gemeenschap een brief stuurde om hem erop te wijzen dat hij whereboutsverplichtingen heeft. Alleen: de brief voor Jackson was geadresseerd op Venezuelalaan nummer 94 bus drie in Antwerpen. En dus, zegt Jacksons verdediging, ontving hij geen brief, kon hij niet weten dat hij whereaboutsplichtig was.

Als het tribunaal die redenering volgt verdwijnt er een streepje en dus zijn er geen drie inbreuken tegen de whereabouts in achttien maanden, is er geen zaak-Jackson en kan het Dopingtribunaal - de procureur vraagt een jaar - hem niet schorsen.

Plasje

Tot 11 februari blijft er dus een schorsing van één jaar boven Jackson's hoofd hangen voor het niet correct invullen van zijn whereabouts en een gemiste dopingcontrole, waardoor Jackson drie streepjes achter zijn naam verzamelde. Jackson's entourage sprak na de zitting verontwaardigd over "een tijdelijk beroepsverbod", "een eventuele schadevergoeding" en dat "de jongen moet boksen om te kunnen overleven".

Ook de zaak over een dopingcontrole op 12 mei 2008, waarbij de controleurs vreemde handelingen hadden vastgesteld, is uitgesteld tot 11 februari. In die zaak is volgens de voorzitter wel al een beslissing genomen, maar de bevoegdheidskwestie stelt ook hier het verdict uit.