Ferrari heeft donderdag in het Italiaanse Maranello als eerste zijn nieuwe F1-bolide voor het komende seizoen voorgesteld. Met de F10 wil Ferrari zich opnieuw met de absolute top meten.
'Dit wereldkampioenschap wordt zeer belangrijk voor ons', benadrukte teamchef Stefano Domenicali. 'Het voorbije kampioenschap was niet echt geweldig voor ons. We willen dit jaar opnieuw competitief zijn.'

Afgelopen seizoen stelde de Scuderia zwaar teleur. De Fin Kimi Räikkönen behaalde amper één overwinning en werd na het seizoen dan ook bedankt voor bewezen diensten. Ferrari eindigde in de WK-stand bij de constructeurs pas als vierde met amper 70 punten.

Dit seizoen wordt er veel van de Spaanse tweevoudige wereldkampioen Fernando Alonso verwacht, die in het tussenseizoen van Renault F1 overkwam. 'Hij is een echte kampioen. Zijn overgang vond plaats op het ideale moment, zowel voor hem als voor ons', aldus de strijdvaardige teamchef.

Ook tweede piloot Felipe Massa is weer helemaal terug na zijn zwaar ongeval vorig jaar tijdens de Grote Prijs van Hongarije.