Bookmakers: Serena Williams licht favoriet in thriller tegen Henin
Foto: photo news, belga
De allereerste Grandslamfinale tussen Justine Henin en Serena Williams zaterdagochtend vanaf 9u30 is een nek-aan-nek-race met Serena Williams als licht favoriet. Dat is althans het oordeel van de bookmakers. Unibet ziet zelfs geen verschil tussen Henin en Williams.

Dat Justine Henin in haar halve finale de Chinese Jie Zheng van de court veegde met 6-1 en 6-0, is ook de bookmakers niet ontgaan. In haar eerste Grandslamtornooi sinds haar comeback moet onze landgenote nauwelijks onderdoen voor het nummer één van de wereld, de Amerikaanse Serena Williams. Die had in de halve eindstrijd meer moeite met de Chinese Na Li (7-6 (7/4) en 7-6 (7/1)).

Unibet geeft Henin zelfs evenveel kans als de jongste Williams-zus om de finale te winnen. Beide speelsters krijgen een notering van 1.90. Voor één euro krijgt wie de juiste winnaar aanduidt 1.90 euro.

Betfair geeft Serena Williams licht voordeel. Wie op Henin gokt kan immers 2.06 euro winnen, wie dat doet met Serena maar 1.92. Bwin sluit zich aan bij de favorietenrol van Serena Williams: 1.80 vs 1.90 voor Henin.

Niet alleen de risicoanalisten, maar ook de statistieken voorspellen een spannende strijd, al is Henin daar in het voordeel. Voor Henin wordt het de 14de ontmoeting met Serena Williams, die voorlopig leidt met 7-6. De laatste confrontatie was in Miami 2008, het voorlaatste toernooi voor Henin haar afscheid aankondigde (zege voor Williams met 6-2, 6-0). Nog nooit stonden ze tegenover elkaar in de finale van een grandslamtoernooi.