Lokeren-manager Orlans: 'We hopen dat Ferrera ons kan redden'
Foto: photo news
De 42-jarige Emilio Ferrera is de nieuwe trainer van Sporting Lokeren. Hij zal er vrijdag om 10 uur de eerste training leiden van het team dat momenteel allerlaatste staat in de Jupiler Pro League. 'Pas woensdag waren er de eerste concrete gesprekken', aldus Lokeren-manager Patrick Orlans.
Ferrera neemt over van Jacky Mathijssen die maandagavond zijn contract ontbond met de Waaslandse eersteklasser en ondertekende een verbintenis tot aan het einde van het seizoen, met nog een optie voor twee bijkomende jaren. Die optie zal gelicht worden wanneer Ferrera erin slaagt het zwalpende Lokeren in eerste klasse te houden.

'Pas woensdag waren er de eerste concrete gesprekken tussen beide partijen', stelt algemeen directeur Patrick Orlans.

'Na afloop van het onderhoud wou Emilio Ferrera er nog een nachtje over slapen. Donderdag gaf hij zijn akkoord. Morgen zal hij de trainingen leiden. Onze kersverse trainer wil nu al zijn energie steken in de redding van Sporting Lokeren. Daarom ook zal hij pas vrijdag op een persconferentie de media te woord staan. Voorheen zal hij niet te bereiken zijn aangezien hij nog tal van zaken op punt moet zetten na zijn terugkeer uit Griekenland. Wij hopen met Ferrera alvast een trainer in huis te hebben die ons kan redden van de eindronde', besloot Patrick Orlans.