Emilio Ferrera tot juni coach van Lokeren
Foto: photo news
Emilio Ferrera wordt de opvolger van Jacky Mathijssen als coach van Sporting Lokeren. Club en trainer zijn tot een akkoord gekomen tot juni. Dat meldt de openbare omroep VRT.
Ook Chris Van Puyvelde gaat aan de slag bij Sporting Lokeren. Hoe de exacte functie van Van Puyvelde, jarenlang rechterhand van Trond Sollied, er zal uitzien wordt vrijdag op een persconferentie uit de doeken gedaan. Wellicht wordt hij raadgever van de club of assistent-coach van Ferrera.

Emilio Ferrera was gisteren in ons land gearriveerd nadat zijn overeenkomst met de Griekse eersteklasser Panonios was gestopt. De 42-jarige coach was topkandidaat om in Lokeren het roer over te nemen, maar de laatste details moesten nog worden uitgeklaard.

Lokeren had afgelopen weekend het levensbelangrijke competitieduel tegen Roeselare met 1-4 verloren en was zo alleen op de laatste plaats in eerste klasse beland. Het puurde amper 12 punten uit 21 wedstrijden. De nederlaag tegen voorlaatste Roeselare kostte de kop van Jacky Matijhssen, die nog maar sinds oktober vorig jaar aan de slag was op Daknam.

Opdracht van Ferrera is Lokeren in eerste klasse te houden en dan liefst door van de laatste plaats af te komen. De vijftiende in de eindstand moet immers barrages spelen met drie tweedeklassers.

Ferrera begon zijn trainerscarrière in eerste klasse bij SK Beveren nadat hij assistent was geweest van Leo Beenhakker bij het Mexicaanse Club America. Nadien coachte hij RWDM, Lierse, FC Brussels, La Louvière, Club Brugge, Xanthi, Panthrakikos en Panonios.