De baas van de Noord-Amerikaanse professionele basketcompetitie (NBA), David Stern, heeft woensdag bekendgemaakt dat Gilbert Arenas en Javaris Crittenton (Washington Wizards) geschorst zijn tot het einde van het seizoen, nadat de eerste vuurwapens had meegebracht naar de kleedkamers van zijn ploeg.
Volgens Stern hebben de twee spelers hun spijt betuigd, maar 'er is geen rechtvaardiging voor hun gedrag'. De twee krijgen ook geen salaris meer tot het einde van het seizoen.

Kort voor Kerstmis hadden Crittenton en Arenas op een vliegtuig een ruzie over gokschulden, en daarna stonden ze met (niet-geladen) vuurwapens tegenover elkaar in de kleedkamer van de Wizards in Washington, waar strenge wapenregels gelden.

Volgens het onderzoek legde de 28-jarige Arenas vier vuurwapens op de stoel van Crittenton en zei hij hem er een te kiezen. Volgens Arenas zelf echter had Crittenton ook een wapen bij, maar hier werd geen bewijs voor gevonden.

Half januari bekende Arenas voor de rechtbank; dankzij een deal kan hij een maximumstraf krijgen van slechts zes maanden gevangenis. De Wizards zouden er ook kunnen voor kiezen het contract van Arenas te annuleren, een contract van 6 jaar en 111 miljoen dollar, dat begon in 2008.