EINDHOVEN - ,,Het doet me goed'', zei Erik Gerets in een korte verklaring op het feit dat hij niet langer als verdachte geldt in de ,,smeergeldaffaire'' rond Club Brugge. Veel meer wilde de trainer van PSV er zaterdag niet over zeggen.
Rond Gerets gingen geruchten dat hij enveloppen met geld zou hebben aangenomen van de Joegoslavische spelersmakelaar Ranko Stojic, in de tijd dat hij coach was bij Club Brugge. Maar een onderzoek van de Koninklijke Belgische Voetbal Bond (KBVB) wijst niet in die richting.

,,Tijdens de verhoren is door geen enkele partij enige verdachtmaking gedaan in de richting van mijn persoon", zegt Gerets. "In krantenartikelen deden sommige mensen eerder andere uitspraken. Ik kan dat nog steeds niet begrijpen.'' Gerets was bij de ondervragingen aanwezig als getuige, niet als verdachte.

Volgens PSV's trainer hebben personen geprobeerd om hem te beschadigen. ,,Ik zal mij nu goed laten adviseren over wat te doen.'' Of hij met die uitspraak bedoelde juridische stappen tegen bepaalde lieden te ondernemen, laat hij in het midden. ,,Ik wil geen oorlog uitvechten via de media. Ik wil andere, eerlijke middelen hanteren.''

Enveloppen

Eind vorig jaar hebben de assistenttrainers van Club Brugge enveloppen met Duitse marken ontvangen van Stojic, toen deze spelers aan de Belgische club wilde verkopen. In die periode was Gerets de hoofdtrainer bij Club.

De KBVB heeft de uitkomsten van de verhoren overgedragen aan de Fifa. Het is aan haar om conclusies te trekken uit de bevindingen van het onderzoek van de KBVB. Vooralsnog is er geen sprake van sancties tegen Stojic of Club Brugge.

In Gerets' periode bij Club Brugge, tussen 1997 en 1999, verkocht de makelaar vijf spelers uit het voormalige Joegoslavië aan de Belgische club.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig