Niels Albert heeft de zesde manche van de Superprestige veldrijden gewonnen. Hij hield in de avondcross in Diegem een tiental seconden voorsprong over op Zdenek Stybar. Kevin Pauwels eindigde als derde. Sven Nys moest opgeven met materiaalpech.
Voor de derde maal werd de Superprestigewedstrijd in Diegem in de duisternis afgewerkt. Dat leverde spektakel op voor het publiek. Het was Klaas Vantornout die als eerste het veld mocht induiken.

De Tsjech Zdenek Stybar, die gisteren nog een mindere dag kende, nam al snel over en gaf het tempo aan. Sven Nys en Niels Albert volgden. Ook Bart Wellens bleek goed gestart.

Wereldkampioen Albert, nochtans geen fan van crossen onder kunstlicht, bleek beresterk en voerde al snel de forcing. Stybar probeerde te volgen, de rest moest passen.

Sven Nys, in Zolder derde na een valpartij op zijn knie, kende op een slecht moment pech. Hij draaide zijn derailleur in zijn achterwiel en besloot er de brui aan te geven. Hij moest immers nog een lang stuk over het asfalt lopen. De Belgische kampioen mag een kruis maken over een tiende eindzege in de SP.

Vooraan sloeg Albert een kloofje. Zijn Tsjechische rivaal bleef op 10 seconden hangen, maar kreeg het gat nooit meer dicht.

Albert solo dus naar de zege en naar de leidersplaats in de SP-stand. Stybar werd tweede. Op grote afstand versloeg Kevin Pauwels, gisteren nog glansrijk winnaar in Zolder, de Nederlander Gerben De Knegt in de spurt. De verrassend sterke Bart Wellens werd vijfde.

Uitslag SP in Diegem
1. Niels Albert
2. Zdenek Stybar
3. Kevin Pauwels
4. Gerben de Knegt
5. Bart Wellens
6. Klaas Vantornout
7. Erwin Vervecken
8. Enrico Franzoi
9. Bart Aernouts
10. Radomir Simunek