De Pakistaanse oppositieleider en oud-premier Nawaz Sharif boycot de verkiezingen van 8 januari. Hij heeft de Pakistaanse president Pervez Musharraf opgeroepen ontslag te nemen om 'Pakistan te redden'.
'Ik eis dat Musharraf afstand doet van de macht om Pakistan te redden', stelde hij tijdens een persconferentie in Islamabad. Hij voegde eraan toe dat de Pakistaanse president 'de bron van alle problemen in het land is'.

Sharif werd acht jaar geleden uit het ambt van premier ontzet na een coup door Musharraf.

Hij riep de Pakistaanse bevolking voorts op tot een nationale staking vrijdag. 'Alle Pakistanen zijn in shock (...) Iedereen die zich bij de staking aansluit, toont zijn solidariteit met dit land', klonk het.

Pakistaanse premier spreekt van complot

De Pakistaanse regering zal er alles aan doen om 'het complot' tegen Pakistan aan het licht te brengen. Dat heeft de Pakistaanse premier Mohammedmian Soomro verklaard na de zelfmoordaanslag.

'De verantwoordelijken voor deze laffe daad kunnen geen vrienden van Pakistan zijn.' Soomro noemde de aanslag op Bhutto 'een laffe en onmenselijke terreurdaad'. 'De regering zal alle middelen inzetten om dit complot tegen het land aan het licht te brengen.'

Musharraf roept op tot kalmte

De Pakistaanse leider Pervez Musharraf heeft opgeroepen tot kalmte na de moord op Bhutto. Musharraf riep na de aanslag een spoedberaad bijeen.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig