Een van de machtigste drugsbaronnen van Mexico is zondag opgepakt in Tijuana, vlakbij de grens met de Verenigde Staten. Volgens het Mexicaanse leger kon Eduardo Arellano Felix, die zich van de schuilnaam Samuel Bracamontes bediende, worden opgepakt na een vuurgevecht. Hij werd overgebracht naar Mexico-stad.
Voor de arrestatie van de man heeft de Amerikaanse drugsautoriteit een beloning van omgerekend vier miljoen euro uitgekeerd.

Eduardo Arellano Felix is een van de acht kinderen van de beruchte familie Arellano Felix, die aan het hoofd staat van een van de machtigste drugsorganisaties van Mexico, het Tijuana-kartel. Eduardo, met als bijnam 'El Doctor', gold als de morele leider van het kartel. Verschillende van zijn broers werden reeds gearresteerd of zijn neergeschoten.

De federale procureur-generaal van Mexico, Eduardo Medina Mora, maakte bekend dat sinds juli al vijfendertig hooggeplaatste ambtenaren werden gearresteerd die ingezet waren in de de strijd tegen de drugsbendes. Volgens Medina Mora hadden ze gevoelige informatie verkocht aan de kartels. Sommigen zouden tot (omgerekend) driehonderdduizend euro gekregen hebben voor hun informatie.