Maandagmiddag heeft een verzoeningsvergadering plaatsgevonden op de Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg, in het kader van het dossier rond de Carrefour van Brugge 'en het precedent dat hierdoor zou kunnen ontstaan'.
Dat hebben de bediendevakbonden BBTK en LBC-CNE maandag gemeld. De directie van Carrefour aarzelt volgens de bonden om te onderhandelen.

De voorzitster van het paritair comité heeft een compromisvoorstel voorgelegd op basis van waarvan werkgevers en vakbondsvertegenwoordigers kunnen onderhandelen. 'De vertegenwoordigers van de BBTK en de LBC-CNE toonden zich constructief en stemden er onmiddellijk mee in om dit voorstel nader te bekijken en de onderhandeling voort te zetten', klinkt het.

De directie van Carrefour wenste volgens de bonden echter geen standpunt in te nemen. 'Ze houdt haar antwoord in beraad en heeft bedenktijd gevraagd tot dinsdagmiddag.'

In afwachting van een standpunt van de Carrefour-directie houden de bonden vast aan de acties van winkelsluitingen die voorzien zijn voor komende vrijdag.