’Night of the Fight IV’ gaat dan toch door
Op 20 december staan boksers Sugar Jackson en de voormalige Argentijnse wereldkampioen Carlos Baldomir dan toch tegenover elkaar in de Antwerpse Lotto Arena. Dat raakte maandag bekend. Het duel krijgt van de WBC de status van Final Eliminator Fight voor Baldomir. Dit wil zeggen dat als Baldomir wint, hij de eerste uitdager wordt voor de wereldtitel. Voor Jackson wordt het een Eliminator Fight, met andere woorden een kwartfinale om de wereldtitel.
Sugar Jackson is 27 jaar en heeft 31 profkampen gebokst. Op zijn palmares staan 29 zeges waarvan 23 met KO en slechts 2 nederlagen. Zijn laatste nederlaag, tegen de Pool Rafal Jackiewicz, kostte hem zijn Europese titel. In afwachting van een herkansing om de Europese kroon krijgt Sugar Jackson nu de kans om zich op wereldniveau te rehabiliteren. Hij staat op de WBC-ranking op de dertiende plaats.

Carlos Manuel Baldomir veroverde de wereldtitel bij de welters in januari 2006 door een overwinning tegen de Amerikaan Zab Judah. In november van hetzelfde jaar verloor hij in Las Vegas zijn titel op punten tegen Floyd Mayweather. Mayweather gaf eerder dit jaar de wereldtitel vrij, hij bleef ongeslagen.

Carlos Manuel Baldomir is 37 jaar. Hij heeft 61 profkampen op zijn actief waarvan hij er 44 won (13 keer met KO), 6 matchen bleven onbeslist. In zijn rijkgevulde carrière bokste hij al 6 keer om een wereldtitel. Baldomir, prof sinds 1993 staat op de vierde plaats op de WBC-ranking.

Eind september raakte nog bekend dat de kamp, die oorspronkelijk gepland was voor 11 november, niet zou doorgaan omdat de WBC zijn toestemming had ingetrokken. Nu krijgt Jackson dan toch zijn kans om tegen Baldomir te kampen.