Bij de industriële bakkerij La Lorraine in Ninove is maandagochtend 95 tot 100 procent van de leveringen volgens een gereduceerd programma gedaan.
De bakkerij wil na de brand zondag zo snel mogelijk delen van de Ninoofse afdeling heropstarten, zegt woordvoerder Luc Verhasselt van La Lorraine Bakery Group.

'Zowat 95 à 100 procent van de leveringen zijn maandagochtend doorgegaan, weliswaar volgens een gereduceerd programma. De vrachtwagens hebben op de normale tijd de meest courante broden afgeleverd aan de klanten', aldus Verhasselt.

De verdeling gebeurde grotendeels vanuit Ternat en ook enkele collega-bakkerijen hebben geholpen. 'We hebben maandagochtend met de werknemers samen gezeten en hen nogmaals verzekerd dat we de werkgelegenheid garanderen en zo snel mogelijk een volwaardige fabriek willen heropstarten.'

Voorlopig worden zoveel mogelijk werknemers van de afdeling in Ninove tewerkgesteld in andere afdelingen, voor anderen is technische werkloosheid voorzien. 'De verzekeringsexperts zijn momenteel nog aan het werk, maar daarna gaan we kijken wanneer we alvast delen van de bakkerij kunnen heropstarten', besluit Verhasselt.

Later op de dag volgt nog een officieel persbericht van de directie van La Lorraine met meer uitleg.