In navolging van verschillende andere kranten heeft nu ook de zakenkrant Financial Times (FT) zich achter de Democratische presidentskandidaat Barack Obama geschaard in de slag om het Witte Huis.
Volgens de FT, die wereldwijd 1,3 miljoen lezers telt, heeft Obama een 'veel betere' campagne gevoerd dan zijn Republikeinse rivaal John McCain. Diens campagne heeft dikwijls op een 'zinloze chaos' geleken, schrijft de krant die echter wel warm loopt voor het handelsbeleid van de senator uit Arizona.

De FT noemt Obama 'de beste redenaar die het land sinds decennia heeft gehad' en looft zijn belangrijkste voorstel op binnenlands vlak: de invoering van een algeheel sociaal beschermingssysteem. De ideeën van McCain op sociaal vlak zijn volgens de krant 'te timide'.

Obama heeft ook 'kalm en methodisch' gereageerd sinds de kredietcrisis is losgebarsten, terwijl McCain 'slecht voorbereide en overhaaste interventies' ten beste heeft gegeven.

De zwarte senator 'kan de rassenscheiding in de VS overwinnen (...), het imago van de VS in de wereld veranderen, met de chaos in Afghanistan omgaan en veel meer'.

Eerder schraagden de Londense Times en de Washington Post zich ook al achter Obama.