Twee gewapende en gemaskerde gangsters hebben in de nacht van zondag op maandag een stoutmoedige homejacking gepleegd op een juweliersgezin in het centrum van Geraardsbergen.
Nadat de overvallers de vrouw en de 14-jarige dochter van het gezin in een slaapkamer op de tweede verdieping aan handen en voeten hadden vastgebonden, verplichtten ze de juwelier om in de winkel op het gelijkvloers de kasten met gouden ringen open te maken.

De overvallers hielden hun slachtoffer met een machinegeweer onder schot, terwijl ze alle waardevolle gouden ringen en een som geld meenamen.

Volgens het parket in Oudenaarde gingen de daders zeer professioneel te werk. De overvallers namen ook de beeldband van het bewakingssysteem mee.

Om te beletten dat de juwelier snel alarm zou slaan, werd ook hij vastgebonden. Het juweliersgezin raakte niet gewond maar verkeerde wel in shock.

Maandag omstreeks 7 uur heeft de politie in de gemeente Herne, een vijftiental kilometer van Geraardsbergen, een uitgebrande auto teruggevonden. Vermoedelijk gaat het om de vluchtauto van de homejackers en zijn ze daar in een andere wagen overgestapt. Verder spoor naar de daders ontbreekt nog.