Grant Hackett stopt met zwemmen
Foto: ap
De Australische topzwemmer Grant Hackett (28) houdt de zwemsport voor bekeken. Tijdens een tv-interview verklapte hij dat hij het nieuws later op de dag officieel zal bekendmaken tijdens de uitreiking van de trofee voor de beste Australische zwemmer van het jaar.
Hackett is drievoudig Olympisch kampioen en verzamelde in zijn carrière maar liefst tien wereldtitels. Hij specialiseerde zich vooral in de 1.500 meter, een nummer dat hij bijna 10 jaar lang domineerde.

Hij won goud op de Olympische Spelen in Sydney (2000) en Athene (2004). In Peking (2008) strandde hij op de tweede plaats. In totaal verzamelde Hackett 7 olympische medailles en 18 medailles op een WK.

Portret:
Naam: Hackett
Voornaam: Grant
Geboortedatum: 9 mei 1980
Geboorteplaats: Gold Coast (Aus)
Nationaliteit: Australiër
Lengte: 1,98 m
Gewicht: 96 kg

Palmares:

Olympische Spelen
200 m vrij: 5e (2004)
400 m vrij: 2e (2004), 7e (2000)
1500 m: 1e (2000, 2004), 2e (2008)
4x200 m: 1e (2000), 2e (2004), 3e (2008)

Wereldkampioenschappen
200 m: 2e (2005), 3e (2003)
400 m: 1e (2005), 2e (1998, 2001, 2003), 3e (2007)
800 m: 1e (2003, 2005), 2e (2001)
1500 m: 1e (1998, 2001, 2003, 2005)
4x200 m: 1e (1998, 2001, 2003), 3e (2005)

Wereldkampioenschappen in klein bad
400 m: 1e (1999, 2002), 3e (1997)
1500 m: 1e (1997, 1999, 2002)
4x200 m: 1e (1997, 2002)