In het sociaal conflict bij de textielgroep Beaulieu, waar in Wielsbeke en Ninove zowat 400 banen op de tocht staan, hebben de vakbonden maandagmorgen hun actieterrein verlegd naar Orotex in Oostrozebeke. Dat is een dochteronderneming van de Beaulieu-groep. 150 actievoerders hebben er stakingsposten opgetrokken. De ochtendploeg is alvast niet aan het werk gegaan.
Vorige week voerden de bonden reeds acties bij Ter Lembeek en bij Ideal Floor Coverings in Wielsbeke. De bonden nemen het niet dat de directie van de Beaulieu International Group in het kader van de herstructurering weigert in te gaan op hun vraag tot vervroegd brugpensioen.

Ook het feit dat de directie een anciënniteitspremie van 150 euro per dienstjaar wil uitbetalen bovenop de wettelijk voorziene afscheidspremie en verbrekingsvergoeding, zit hen hoog. Ze wijzen er in dat verband op dat de BIG in 2007 ruim 20 miljoen euro winst maakte.

Maandagmorgen blokkeerden de bonden de toegang tot het bedrijf Orotex in Oostrozebeke. Verwacht wordt, dat de directie van Beaulieu in de loop van de ochtend een deurwaarder langs stuurt met een beschikking van de kortgedingrechter die de bonden een dwangsom van 1.000 euro zal opleggen per werknemer die de toegang tot het bedrijf verhinderd wordt.

Vorige week speelde dat scenario zich ook al af tijdens de acties in Wielsbeke. De bonden zijn niet van plan de beschikking naast zich neer te leggen. Een datum voor overleg met de directie van Beaulieu is er nog niet.