JERUZALEM - In een tankstation in een joodse nederzetting op de Westelijke Jordaanoever vond zondagmorgen een zelfmoordaanslag plaats. Een man blies zichzelf op. Zeker twee omstaanders zijn gedood en dertig anderen gewond. Daarnaast kwam ook de dader om het leven. Dat melden Israëlische media.
Israëlische soldaten probeerden de man nog tegen te houden toen ze zijn bedoelingen snapten. ,,Toen ze de dader probeerden te overmeesteren, blies hij zichzelf op'', zegt politiecommandant Rami Sonnenfeld.

Ariel ligt tussen Nabloes en Ramallah en is de grootste joodse nederzetting in het noorden van de Westelijke Jordaanoever.

schietpartij in Rafah

Het Israëlische leger schoot zaterdag een 13-jarige Palestijnse jongen dood in de stad Rafah in de Gazastrook. Vier anderen raakten tijdens de schietpartij gewond, zeggen artsen.

Ooggetuigen melden dat Israëlische tanks en bulldozers optrokken in het grensgebied tussen Rafah en buurland Egypte. Hierbij schoten Israëlische militairen in alle richtingen. De jongen werd in het hoofd geraakt en overleed later aan zijn verwondingen.