AMSTERDAM - De Europese beurzen reageren verdeeld op de goede resultaten van Wall Street en Tokyo. Parijs stond aan het einde van de morgen 0,2 procent in de plus. Londen was 0,8 procent hoger en Frankfurt stond op een winstje van net 0,1 procent. De Bel-20 verloor ruim 1,3 procent en stond op de middag op 1.932 punten. De gang van zaken was volgens een analist een consolidatie na de sterke koersstijgingen van de laatste dagen.
In de hoek van de technologiefondsen heerste er onder de beleggers enige aarzeling. Dat kwam doordat de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs voorzichtig opperde dat Cisco, de grootste netwerkbouwer ter wereld, zijn doelstelling voor het lopende kwartaal weleens niet zou kunnen halen. Ook de magere prestaties van de Nasdaq-beurs gisteren speelden mee.

Philip Morris

Gisteren nabeurs gaf tabaksproducent Philip Morris een winstwaarschuwing. Voor de Britse branchegenoot BAT betekende dat aanvankelijk een koersdaling van dik 6 procent. Later werd dat minus 3,5 procent, nog altijd goed voor de op een na laatste plaats in de Londense beursindex.

Verder gaat het Britse Colt Telecom zijn personeelssterkte uitdunnen, waarvoor het een voorziening moet treffen. Dat leidde in de telecomsector op de beurzen tot koersverliezen. Opvallend slachtoffer was het Franse Alcatel, dat 4,6 procent moest laten liggen en daarmee onderaan in de Parijse beursindex stond. Voor Alcatel gold verder dat er weer zorgen over de financiële situatie kwamen bovendrijven.