BAGDAD - In Bagdad zijn vanmorgen drie Democraten uit het Amerikaanse parlement aangekomen. Ze willen er de gevolgen voor de bevolking van een eventuele oorlog tegen Irak evalueren. De drie zijn gekant tegen een nieuwe oorlog en willen tijdens hun missie ook de ,,gevaarlijke implicaties van een preventieve aanval tegen Irak voor de nationale veiligheid van de Verenigde Staten'' onder de aandacht brengen.
Het gaat om David Bonior uit Michigan, Michael Thompson uit Californië en Jim McDermott uit Washington. Hoe lang ze in Irak blijven, is niet bekend.

Het gaat om het tweede bezoek van Democratische verkozenen uit de VS, die zich niet met het idee van een aanval op Irak kunnen verzoenen, aan Irak.

Het bezoek van Bonior, Thompson en McDermott komt net op het moment dat de Verenigde Staten hun diplomatieke inspanningen in de VN-Veiligheidsraad opdrijven om greep te krijgen op het regime van Saddam Hoessein. Washington en Londen bereikten gisteren nog een akkoord over de nieuwe VN-resolutie tegen Bagdad. De Verenigde Staten versterkten tevens hun beschuldigingen jegens Irak, dat ze ervan verdenken banden te hebben met terreurbeweging Al-Qaeda.