BRUSSEL - Kinepolis Group behaalde over het eerste semester van 2002 een nettoverlies van 5,16 miljoen euro tegenover een nettowinst van 0,67 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar. De Belgische bioscoopgroep wijt dit hoofdzakelijk aan de koersval van de Poolse zloty, eind juni 2002, bijkomende provisies op investeringen in Frankrijk en verhoogde financiële lasten.
Kinepolis noteerde in de eerste jaarhelft een stijging van het aantal bezoekers van 11,7 tot 13 miljoen, een stijging met 11,6 procent tegenover vorig jaar. De omzet cinema-exploitatie steeg daarmee met 14,4 procent tot 95 miljoen euro.

Ondanks de globale stijging van het bezoekersaantal in de groep, kende Kinepolis in België in de eerste jaarhelft een terugval van de bezoekcijfers met 4,3 procent. Dat wordt toegeschreven "aan een minder goed programma-aanbod". Kinepolis verwacht met de komst van "Harry Potter", "Lord of the Rings", "James Bond" en "Minority Report", naar het einde van het jaar toe, een inhaalmanoeuver te kunnen realiseren.

De schuldafbouw tijdens de eerste jaarhelft bedroeg 23 miljoen euro, waarmee Kinepolis Group op schema zit, stelt het persbericht.