NEW YORK - De positieve stemming op de aandelenbeurs in New York is gisteravond voortgezet. De belangrijkste graadmeter van Wall Street, de Dow Jones-index, eindigde bijna boven de grens van 8.000 punten. De index sloot uiteindelijk op 7997,12 punten, ofwel 155,23 punten (2 procent) hoger dan een dag eerder.
De Dow kwam tijdens de handelsdag zelfs even op 8.012 punten. De positieve stemming kwam door meevallende economische cijfers: de verkoop van woningen bleek gisteren onverwacht hoog, evenals het aantal orders voor gebruiksgoederen. Deze cijfers zouden erop kunnen duiden dat een economisch herstel begint door te zetten, aldus een analist op Wall Street.

De index voor technologiebedrijven, de Nasdaq, sloot vrijwel onveranderd op 1221,62 punten. Dit is 0,67 punt (0,05 procent) hoger dan de voorgaande dag. De Nasdaq was aanvankelijk erg positief door een bericht dat telecombedrijf Nokia jaarlijks 10 tot 15 procent meer gsm's verwacht te verkopen in Amerika. Nokia sprak dat bericht echter tegen, waarna de Nasdaq terugviel.