Dehaene verbijsterd over foto van nota's
Een fotograaf is erin geslaagd een foto te maken van een document dat op de schoot lag van oud-premier Jean-Luc Dehaene (CD&V), toen die bij de koning arriveerde. Dehaene is 'verbijsterd'.


Dat document (klik hier voor een grotere versie) zou suggereren dat de staatshervorming best buiten de regeringsvorming blijft. Brussel-Halle-Vilvoorde zou daarentegen best in het regeerakkoord komen.

Verder stelt het document nog voor dat alle verkiezingen zouden samenvallen in 2009.

In een reactie zegt Dehaene verbijsterd te zijn over de wijze waarop privé-documenten in zijn wagen werden gefilmd en publiek gemaakt. Dehaene vraagt zich af of politici straks zoals in Rusland met gordijnen aan hun wagen moeten rondrijden om nog enige privacy te hebben.

'Nota van Leterme'

In zijn mededeling laat Dehaene weten dat de nota's louter privé zijn en geen standpunt vormen van CD&V. 'De nota's bevatten trouwens nog andere elementen en pistes die gelukkige niet zichtbaar waren. Ze waren bedoeld als leidraad om in het gesprek met de Koning na te gaan hoe men uit de huidige impasse kan geraken', aldus nog de mededeling.

De website van het weekblad Knack spreekt echter tegen dat het document van de hand van Dehaene is. Het zou om een werkstuk gaan dat Yves Leterme en enkele CD&V-boegbeelden dit weekend opstelden.

In een reactie aan De Standaard bestempelt Leterme die bewering alvast als 'onzin'.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig