Alle verdachten moord Britse jongen vrijgelaten
LONDEN - Alle verdachten die opgepakt waren in het onderzoek naar de moord op de elfjarige jongen in Liverpool, zijn opnieuw vrijgelaten. Dat laat de politie weten.
Twee jongens van 15 en 19 jaar en twee meisjes van 15 en 18 jaar werden zonder aanklacht vrijgelaten. Een 16-jarige en een 19-jarige werden vrijgelaten op borgtocht.

Rhys Jones was woensdagavond aan het voetballen op een parking van een pub in Croxteth, in Liverpool. Een onbekende op een fiets vuurde driemaal op de jongen en ontsnapte. Het slachtoffer werd getroffen in de keel en overleed op weg naar het ziekenhuis.

In het totaal werden tien mensen opgepakt in verband met de moord. Allen werden vrijgelaten, van wie zes op borgtocht. De politie zegt een getuige van de moord te hebben ondervraagd. Onderzoekers hebben ook videomateriaal bekeken waarop de dader te zien is. Het beeldmateriaal is echter niet geschikt om hem te identificeren.

Volgens een rapport in de krant The Times denkt de politie dat de dader een rivaliserend bendelid wou neerschieten en per ongeluk Rhys vermoordde.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig