Politie doet grote drugsvangsten
Vijf personen die 1.350.000 euro cash geld naar Mauritanië wilden verschepen zijn aangehouden. Wellicht moest het geld dienen als betaling voor een lading van 682 kilo cocaïne. In een ander dossier kon de federale politie van Mechelen 58 kilo speed in beslag nemen en zes verdachten oppakken.
In juni vernam de federale gerechtelijke politie van Mechelen via Interpol dat er in Mauritanië een container met 682 kilo cocaïne was onderschept.

Twee Belgen, die gelinkt konden worden aan dealers uit Nijlen en Lier, waren bij het drugstransport betrokken. Een van hen had een container gecharterd, die in de haven van Antwerpen klaar stond om verscheept te worden naar Mauritanië.

De speurders en de douane controleerden de container. Die was op het eerste gezicht geladen met oude meubels, maar in een bergplaats werd tevens 1.350.000 euro cash geld aangetroffen. Het geld was wellicht bedoeld om de drugs mee te betalen. Vijf personen werden in dit onderzoek aangehouden.

Speed

Ook in een ander drugsonderzoek heeft de federale gerechtelijke politie van Mechelen succes geboekt. Ze vernam enige tijd geleden dat een criminele bende, met leden uit België en Nederland, een afzetmarkt zochten voor de verkoop van grote hoeveelheden synthetische drugs.

Na langdurig onderzoek met tal van observaties werden op 23 juli vier verdachten opgepakt in Mechelen. Zij hadden 58 kilo speed bij zich. Later werden nog twee bijkomende arrestaties verricht. Het gaat om een Nederlander en vijf personen uit het Antwerpse.

Zuivere kwaliteit

Bij huiszoekingen troffen de speurders nog eens een kilo speed aan. De onderzoeksrechter heeft vier van de zes verdachten aangehouden. Momenteel wordt nog onderzocht waar de drugs vandaan komen.

De speed was van heel zuivere kwaliteit en kwam wellicht rechtstreeks uit een lab in Nederland. Vermengd met bijproducten, zou de in beslag genomen partij een straatwaarde van ruim een half miljoen euro hebben.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in