WENEN - Cultuurliefhebbers die zich vrijdag in een Weens museum naakt of in badpak aanmelden, krijgen gratis toegang tot de tentoonstelling ,,De naakte waarheid'', die draait rond erotische kunstwerken van Klimt, Schiele en Kokoschka.
,,In dit seizoen zijn de mensen meestal geneigd het strand op te zoeken in plaats van een bezoekje te brengen aan een museum. We willen hen nu de kans bieden ook bij ons naakt of in badkledij rond te lopen. Dat is mogelijk een manier om hen toch naar hier te lokken'', aldus de woordvoerster van het Leopoldmuseum, Verena Dahlitz.

De tentoonstelling, die midden mei van start ging en nog tot 22 augustus loopt, verzamelt de meest gewaagde werken van de Oostenrijkse schilders Klimt, Schiele en Kokoschka. In het begin van de 20ste eeuw zorgde dit trio voor de nodige schandalen. Ze lapten het taboe dat in die tijd rond seksualiteit hing, aan hun laars.

Met zowat 70.000 bezoekers heeft de tentoonstelling haar doel eigenlijk al bereikt, maar ,,we willen gewoon eens iets proberen dat niemand anders ooit heeft aangedurfd'', aldus nog de woordvoerster.