Zware straffen op pedofilieproces Angers
Foto: belga/afp
ANGERS - Het grootstse pedofilieproces ooit in Frankrijk, met 65 beklaagden en 45 slachtoffers, is vanmiddag geëindigd met zware gevangenisstraffen voor de hoofdbeklaagden. Het paar dat een kinderprostitutienetwerk leidde, werd door het hof van assisen in Angers veroordeeld tot 16 en 18 jaar cel.
De juryleden van het assisenhof in Angers veroordeelden na negen dagen deliberatie Patricia M. tot 16 jaar cel en haar ex-man Frank V. tot 18 jaar cel. De openbare aanklager had respectievelijk 18 en 20 jaar gevorderd.

Zij werden beschouwd als de voornaamste figuren achter het kinderprostitutienetwerk, waarvan ook hun eigen kinderen het slachtoffer werden. De lezing van het verdict is nog bezig. De rechtbank moet in totaal immers op 1.972 vragen antwoorden.

Er werden tegen de 65 beschuldigen in de leeftijdscategorie tussen de 23 en 73 jaar straffen gevorderd die gaan van 6 maanden cel met uitstel, tot 30 jaar en mogelijk levenslange opsluiting voor enkele recidivisten.

De debatten achter gesloten deuren begonnen op 3 maart en werden eind juni afgerond nadat alle feiten onder de loep waren genomen.