Omzet zomerkoopjes 4 procent hoger dan vorig jaar
Foto: sbr
BRUSSEL - In vergelijking met de zomerkoopjes van 2004 steeg de koopjesomzet deze zomer met 4,1 procent. Dat bijkt uit een peiling van de ondernemersorganisatie Unizo en Mode Unie. Volgens een enquête van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) is de totale opbrengst van de koopjes ongeveer 2,8 procent hoger dan in 2004.
Volgens bijna de helft (44%) van de modewinkeliers in Vlaanderen die meewerkten aan de peiling van Unizo, was de verkoop beter dan vorig jaar. Nog eens 42% zegt hetzelfde zakencijfer te hebben gerealiseerd en amper 14% realiseerde een slechtere soldenverkoop. Globaal is er 4,1% meer verkocht dan tijdens de vorige zomerkoopjes.

De goede resultaten zijn volgens de ondervraagde winkeliers vooral te danken aan het warme weer, vooral tijdens het begin van de koopjesperiode. ,,De zomerzon stimuleerde in die dagen duidelijk de extra aankoop van typische zomerkledij'', luidt het. De belangstelling van kooplustigen voor de koopjesperiode blijkt de afgelopen jaren uitgegroeid tot een echte hype, stellen Unizo en de Mode Unie.

De Mode Unie is de bij Unizo aangesloten beroepsorganisatie van zelfstandige modewinkeliers.