BRUSSEL - Reddingsboten, leden van de Britse kustwacht en de politie zijn gisteren uitgerukt na een melding van een ijzingwekkende schreeuw op het water. De hulpverleners konden ter plekke echter geen levens redden, want de schreeuw was een kreet van plezier, afkomstig van een rubberbootje waar twee mensen de liefde bedreven.
Een toevallige passant verwarde het passioneel schreeuwen blijkbaar met een wanhopige roep om hulp, want hij besloot direct het alarmnummer te bellen. Nigel Crang, die als reddingszwemmer al snel ter plekke was, verklaarde: ,,Het geschreeuw was ongelooflijk. Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt in de achttien jaar dat ik dit werk doe.''

Toen de hulpdiensten ter plekke kwamen, stuitten ze enkel op een totaal naakt stelletje in een rubberen bootje. ,,Zulke dingen ben ik nou nog nooit tegengekomen in een kleine opblaasbaar bootje'', zegt Craig.

,,Het stel was redelijk verrast door onze komst. De man probeerde met zijn hand zijn geslachtsdeel te bedekken, alsof het een vijgenblad was. De dame in kwestie had het makkelijker, zij had een handdoek ter beschikking om haar private delen te bedekken.''

De politie trad niet al te streng op. De twee vroege twintigers moesten snel naar de haven peddelen en kregen een stevige waarschuwing om zulks niet weer te doen. Het koppel was niet beschikbaar voor commentaar.