BRUSSEL - Binnen de Pakistaanse gemeenschap in Antwerpen is een georganiseerde groep van tientallen moslimextremisten actief. Dat schrijven Het Laatste Nieuws en De Nieuwe Gazet vandaag.
Het Antwerps parket wenst niet te reageren op het bericht. Maar het kabinet van minister van Justitie, Laurette Onkelinx (PS), bevestigde aan de VRT dat er een onderzoek loopt.

De ,,verdachte'' groep sluist jaarlijks honderdduizenden euro’s door naar verdachte bestemmelingen in het buitenland. De speurders die het dossier al een hele tijd volgen, vrezen dat de groep ook op terreurdaden broedt. Voorlopig schiet de samenwerking met de inlichtingendienst te kort om de verdachten daadwerkelijk in de gaten te houden.

De onthullingen over het Pakistaanse moslimextremisme in Antwerpen komen er na een noodkreet die OCMW-raadslid Marco Laenens onlangs slaakte. Laenens ontdekte dat tientallen Pakistaanse steuntrekkers verdacht vaak terug naar hun geboorteland reizen, hoewel ze daar naar eigen zeggen bedreigd worden. Toen de man afgelopen vrijdag door de cel terrorisme van de federale recherche werd ondervraagd over zijn bevindingen, bleek dat er al in 1992 een onderzoek werd gestart naar een groepering van Pakistaanse extremisten in Antwerpen. De speurders hopen nu zo snel mogelijk te achterhalen of er linken zijn tussen hun verdachtenlijst en de OCMW-reizigers.