'Slachtoffer heeft geweld gebruikt'
Foto: rr
ANTWERPEN - Treinbestuurder Guido De Moor (54), die zaterdag het leven liet na een gewelddadig incident met zes jongeren op een bus in Antwerpen, zou zelf ook geweld hebben gebruikt. Dat zegt advocaat Marc Swinnen, die voor een van de minderjarige verdachten optreedt.
De advocaat is het dossier met de diverse verklaringen dinsdagmiddag al gaan inkijken. Hij kon er uit opmaken dat het zaterdagmiddag tussen de treinbestuurder en de jongeren tot een woordenwisseling was gekomen, nadat hij hen had aangemaand om zich wat rustiger te gedragen op de bus. Die woordenwisseling was vervolgens uitgedraaid op een handgemeen.

"Het slachtoffer heeft een van de verdachten bij de keel gegrepen en wilde hem niet meer lossen. De jongeman liep rood aan en had moeite met ademen. Zijn vrienden hebben de treinbestuurder vervolgens enkele vuistslagen gegeven tot hij hem uiteindelijk los liet. De jonge kerel gaf De Moor ook nog een slag, waarna de man zich op een stoel liet zakken en gestorven is."

Volgens de advocaat zouden ook niet alle verdachten het slachtoffer geslagen hebben. "En ze hadden ook zeker niet de intentie om hem te doden", voegde hij er nog aan toe. Zijn cliënt is door de jeugdrechter in de gesloten jeugdinstelling van Everberg geplaatst.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in