ANTWERPEN - Het comité dat de stille optocht in Antwerpen organiseerde na de racistische schietpartij, roept iedereen op om woensdag om 15 uur bloemen neer te leggen op het Astridplein in Antwerpen. Hiermee wil het comité medeleven betuigen aan de familie van Guido De Moor, die zaterdag om het leven kwam.

Dat heeft het comité dinsdagavond in een mededeling gemeld. Het organiserend comité van de stille optocht van 26 mei verenigt onder meer verschillende allochtone verenigingen, middenveldorganisaties zoals het ABVV en ACW, de Acht, VAKA-Hand in Hand en Samenlevingsopbouw Antwerpen stad.

Het comité wil zijn medeleven betuigen aan de familie van Guido Demoor, die zaterdag op een bus van De Lijn overleed nadat hij was geschopt en geslagen door zes jongeren.

Het organiserend comité roept op tot verdraagzaamheid en veroordeelt iedere vorm van geweld. Het wil ijveren voor een stad waar mensen respect hebben voor elkaar. Het comité zal woensdag samen met alle gemeenschappen van Antwerpen bloemen neerleggen op de plaats waar de bus gestopt is na de geweldpleging. Om 15 uur betuigen ze op het Astridplein hun steun aan de familie van de overleden treinbestuurder.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in