NEEROETEREN - De Fransman Michaël Pichon heeft de Grote Prijs van België motorcross gewonnen. Pichon, winnaar van de eerste reeks en tweede in de tweede reeks, haalde het voor onze landgenoten Stefan Everts (Yamaha), de winnaar van de tweede reeks, en Steve Ramon (KTM). De Zuid Afrikaan Tyla Rattray (KTM) was de beste in de MX2-klasse. Onze landgenoot Cédric Melotte kwam zwaar ten val. Voor hem is het seizoen wellicht voorbij.
Everts blijft na tien van zestien manches leider in de WK-stand. Hij heeft 102 punten voor op Pichon en 106 op de Nieuw-Zeelander Joshua Coppins, vierde in Neeroeteren.

Everts was in de eerste reeks ten val gekomen, maar kon de reeks toch nog uitrijden en werd zesde. Slechter nieuws kwam er van zijn ploegmaat Cédric Melotte. Hij ging zwaar tegen de grond. Volgens de eerste berichten zou hij het bovenbeen gebroken hebben, maar later werd gezegd dat het toch nog zou meevallen: heup uit de kom. Het seizoen zal er sowieso opzitten voor onze landgenoot, die nog vijfde in de WK-stand is.

In de MX2 won Rattray voor de Fransman Mickaël Maschio en de Amerikaan Jeff Dement. De Nieuw-Zeelander Ben Townley (KTM), in Neeroeteren pas zevende, blijft WK-leider.

De volgende Grote Prijs, die van Zweden, wordt volgende week zondag in Uddevalla gereden.