LEUVEN - In de nacht van vrijdag op zaterdag is rond 2u een 22-jarige studente Lichamelijke Opvoeding en Kinesitherapie in Leuven neergestoken. De vrouw kreeg een messteek in de hals. Ze werd met levensbedreigende verwondingen naar het UZ Gasthuisberg in Leuven overgebracht, maar is inmiddels buiten levensgevaar.
,,De studente kwam terug van een feestje en legde haar fiets vast aan de ketting toen ze werd aangerand onder bedreiging van een mes. Tijdens de schermutseling heeft de dader gebruik gemaakt van het mes en het slachtoffer diep in de hals getroffen''. Dat zei parketwoordvoerder Patrick Vits aan de krant De Zondag. De dader is momenteel nog spoorloos.

Wim Geens, hoofdcommissaris van de Leuvense politie, die het onderzoek voert, bevestigt het bericht. Volgens Geens, die zondag niets kwijt wou over de stand van het gerechtelijk onderzoek wordt het voorval door de lokale recherche met de hoogste prioriteit onderzocht. ,,We hopen dat we hem kunnen pakken vooraleer hij terug kan toeslaan. Alle competenties en middelen waarover we beschikken worden hiervoor ingezet'', aldus Geens.