FARO - Frank De Boer heeft waarschijnlijk zijn laatste interland voor het Nederlands elftal gespeeld. De aanvoerder raakte zaterdagavond aan zijn enkel geblesseerd. Een MRI-scan moet maandag uitwijzen of de recordinternational de komende week nog in actie kan komen.
De Boer raakte tijdens een duel met Ljungberg geblesseerd. Hij moest zich in zijn 112e interland na ruim een halfuur door Bouma laten vervangen. Op grond van zijn goede optreden tijdens het duel met de Letten had De Boer van de bondscoach juist de voorkeur boven de verdediger van PSV gekregen.

Een dag na de wedstrijd was De Boer pessimistisch over zijn blessure. "Het is alleen maar erger geworden. Ik vrees voor een kneuzing. Maar misschien is er ook wel iets met mijn banden aan de hand. Het is afwachten, maar het voelt niet goed."

Het Nederlands elftal speelt woensdag de halve finale tegen Portugal. Bij een overwinning staat zondag de finale op het programma. De 34-jarige De Boer kondigde al eerder aan dat hij na afloop van het Europees kampioenschap na een periode van veertien jaar afscheid neemt van het Nederlands elftal.