BRUSSEL- De gesprekken tussen de Belgische staat en Swissair, de twee aandeelhouders van Sabena verlopen stroef. Dat bleek na afloop van een vergadering op het bureau van de Brusselse handelsrechter Anne Spiritus-Dassesse. Over het onderhoud van de vakbonden vanochtend met minister Daems, wilden noch de vakbonden, noch het kabinet iets lossen.
"Er is een technisch plan over de herstructurering van Sabena, maar we moeten zeker zijn dat het plan gefinancierd kan worden", aldus Fred Chaffart. "Daarom zijn er intense contacten tussen beide aandeelhouders ,de Belgische staat en Swissair, "die zeer moeilijk verlopen".

Toch sprak hij de hoop uit alsnog een positieve uitkomst te bekomen. De ontmoeting met Anne Spiritus-Dassesse gebeurde volgens Chaffart "met de enige bedoeling om te zien of het dossier Sabena niet ontspoort".

Ook van vakbondszijde was men gerustgesteld en meende men dat de rechter in het kader van de alarmbelprocedure nog niet op een gerechtelijk concordaat zal aandringen.

In zijn verklaring wou Chaffart tenslotte uitdrukkelijk het personeel bedanken "dat ondanks de spanningen zijn uiterste best doet om de klanten te bedienen". Ook de klant zelf kreeg een woord van dank, "omdat het zijn vertrouwen in de luchtvaartmaatschappij behoudt".

Er is nog geen officiële datum voor een nieuwe raad van bestuur vastgelegd, maar volgens Chaffart zal die volgende week plaatsvinden.