BRUSSEL - De 11-jarige Maria, die dinsdag zwaar ten val kwam tijdens een sportdag in Chimay en in coma raakte, is intussen uit haar coma ontwaakt. Dat zegt Virginie Pochet van de gemeente Sint-Jans-Molenbeek. Haar toestand is positief geëvolueerd, aldus de artsen.
Het schepencollege, dat vandaag samenkwam, heeft ingestemd met de beslissing van burgemeester Philippe Moureaux om een administratief onderzoek in te stellen naar het ongeval.

Maria, die schoolliep op de gemeenteschool van Sint-Jans-Molenbeek, maakte dinsdag in Chimay een zogenaamde ,,dodenrit'', een afdaling van een heuvel. Vastgeriemd aan een katrol gleed ze langs een kabel naar beneden. Omdat het remmechanisme niet werkte, knalde ze tegen de bestelwagen waaraan de kabel was vastgemaakt. Daarop raakte ze in coma. Ze werd opgenomen in het universitair ziekenhuis Saint-Luc in Woluwe, waar ze intussen uit haar coma is ontwaakt.

Deze maand organiseerden de gemeentescholen van Sint-Jans-Molenbeek voor alle leerlingen van het zesde leerjaar een sportdag naar Chimay. De gemeentelijke autoriteiten hebben beslist om alle sportuitstappen die nog moesten volgen, af te lasten.