Onderzoek naar radioluistercijfers
BRUSSEL - De technische commissie van het Centrum voor Informatie over de Media (CIM) zal een audit laten uitvoeren over de verwerking van de gegevens die werden gebruikt voor de publicatie van de radioluistercijfers. De RTBF noemde de resultaten weinig betrouwbaar.
Volgens de recente cijfers boekte de Franstalige openbare omroep verlies ten voordele van de private zenders. Meteen kwam er kritiek vanwege de RTBF en haar reclameregie RMB. Volgens de topman van de RTBF-radio, Francis Goffin, werd nooit eerder een studie gepubliceerd die zo'n tegenstrijdige resultaten toonde. Zo bleek er een plotse toename van de luisterduur bij de zogenaamde laagstgeschoolden.

De vertegenwoordigers van IP, de reclameregie van het merendeel van de commerciële zenders, volgen de bemerkingen van de RTBF niet. Hetzelfde geldt voor radiozender Bel-RTL. Die stelde eerder deze week dat ,,de methodologische aanpassingen die bij de laatste metingen zijn goedgekeurd er zeker voor gezorgd hebben dat de realiteit van het radiolandschap in Brussel en Wallonië beter kon worden benaderd''.

De resultaten van Golf 7, die dinsdag verschenen, zijn niet ingetrokken. Begin juli volgen de nieuwe radioluistercijfers.